Jutten vanuit de Baak Seaside

Jutten vanuit de Baak Seaside

dinsdag 2 april 2019

De Baak Seaside gaat een samenwerking aan met Grondstofjutters.

Misschien heb je ze op het strand al wel eens gezien, de mooi vormgegeven tassen met de tekst JUT TAS erop. Ze zijn afkomstig van Grondstofjutters, een organisatie die zich inzet om stranden schoon te maken door zwerfafval – of liever: rondslingerende grondstoffen – op de stranden terug de economie in te brengen als waardevol materiaal: het circulaire strand.

De samenwerking wordt de komende maanden verder vorm gegeven maar omvat in ieder geval het volgende:

  • De Baak Seaside plaatst in de hal een houten boom met juttassen, die alle bezoekers en medewerkers kunnen gebruiken om op het strand afval te gaan jutten. Natuurlijk komt er ook ene duidelijk herkenbaar inzamelpunt waar het verzamelde afval in gedeponeerd kan worden.
  • De Baak Seaside gaat de mogelijkheid om te jutten actief aanbieden aan gasten: zowel aan deelnemers aan trainingen en seminars die bij ons worden georganiseerd, als aan hotelgasten. Een half uurtje jutten is immers een actief intermezzo op dagen dat mensen vooral zitten, en een groene toevoeging aan de strandwandeling die voor de meeste hotelgasten toch al op het programma staat.
  • De Baak Seaside organiseert elke maand een jutsessie voor medewerkers, gasten en omwonenden. De eerste twee data zijn maandag 29 april en woensdag 22 mei, van 8.30 tot 09.00 uur. Iedereen is welkom; we vertrekken vanuit de lounge op de begane grond.

De Baak Seaside en zusterlocatie Landgoed de Horst zijn beide Greenkey Gold gecertificeerde locaties. Verantwoord ondernemen zit in ons dna. We zijn dan ook enorm enthousiast over deze samenwerking met Grondstofjutters en we streven er naar om straks de leerlocatie aan het aller schoonste stukje strand van Nederland te zijn.