Ontdek Hotel de Baak Seaside

in Noordwijk aan Zee

Over ons

Hotel de Baak Seaside bindt en boeit. Mensen en organisaties. In ons hotel vind je een omgeving waar je meer uit jezelf en je medemens haalt. Hier is het fijn om te leren, te ontmoeten, te reflecteren, te vieren en te overnachten. Bovendien zorgen de openheid en weidsheid van het strand ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen vergeet en je volledig kunt focussen op je eigen leerontwikkeling.

Geschiedenis van ons hotel

Voor 1957 was het huidige Hotel de Baak Seaside het thuis van het statige Hotel Astrid. In september van dat jaar werd het aangekocht door het Centraal Sociaal Werkgevers Verbond (CSWV). Ze zochten een eigen conferentiehuis voor cursussen en conferenties waar ook ledenvergaderingen en de ontvangst van binnen- en buitenlandse gasten kon plaatsvinden.

Hotel Astrid werd destijds voor 2,2 miljoen gulden verbouwd naar een ontwerp van architect A.C. Gathier uit Oegstgeest. Er kwamen 4 conferentie- en vergaderzalen, 40 logeerkamers, een eetzaal voor 120 gasten, een ruime lounge, kantoorruimten, een recreatieruimte en een forse keuken.

Pas op 17 juni 1959 werd het officieel in gebruik genomen met de nieuwe naam ‘de Baak’. Het streekwoord voor (vuur)baken. Drie maanden later ging de eerste leergang voor commerciële functionarissen van start. De basis voor de leeromgeving van nu was gelegd.

De afgelopen jaren zijn wij getransformeerd van leeromgeving naar een omgeving waar zowel toeristen als zakelijke gasten zich thuis voelen en handelen we onder de naam Hotel de Baak Seaside. 

Leerhotel De Baak Seaside
activiteiten-zee-de-baak-seaside

Ontwikkeling en ontplooiing

Het ontplooien en ontwikkelen van mens en organisatie krijgt bij ons alle ruimte. We hebben aandacht voor ieders pad en bewegen graag mee in de richting die voor jou het meest oplevert. Of het nu gaat om onze locatie, onze inrichting, onze faciliteiten, onze services, onze keuken en de partners met wie wij werken. Alles sluit daarop aan. Dat zie je, dat voel je, dat beleef je.

 

‘Key’ tot een betere wereld

Wij hebben de Golden Green Key ontvangen. Een internationaal keurmerk voor vooruitstrevende duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Organisaties die oog hebben voor hun omgeving en schade aan natuur en milieu proberen te voorkomen. Een Golden Green Key ontvang je alleen als je aan de hoogste standaardeisen voldoet. En dat doen wij met plezier.

Met ingang van 1 januari 2022 werken wij samen met Hotels for Trees en planten wij een boom wanneer een gast tijdens een meerdaagsverblijf er voor kiest om geen schoonmaak of handdoek verschoning te ontvangen.

Bij iedere keuze die wij maken stellen wij onszelf de vraag; is er ook een duurzaam alternatief? Zo blijven wij ons bedrijfsproces verduurzamen.

 

De Baak Seaside - Highres-39
Hotel De Baak Seaside - lowres-41

Gezond en lekker eten

In ons restaurant – met zeezicht – staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met verse, duurzame producten uit de omgeving. Geniet van ons (h)eerlijke lunchbuffet waar de nadruk op salades en vis ligt, met natuurlijk ook een stukje zoet buffet. 

Wij zijn onderdeel van Dutch Cuisine.  Dit betekent dat wij ieder seizoen een wisselend gerecht bieden met vooral Nederlandse seizoengroenten in de hoofdrol en vlees of vis als garnituur. Helemaal van deze tijd. Lekker en verantwoord voor mens, dier en de planeet.

En natuurlijk ben je altijd welkom voor een kop koffie of borrel bij onze haard.

 

Werken bij Hotel de Baak Seaside

Het team van Hotel de Baak Seaside bestaat uit verschillende talenten. Allemaal zijn zij gastvrij ingesteld om onze gasten zich thuis te laten voelen in ons hotel. Hotel de Baak Seaside kent uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een (optionele) personeelslunch, een halve dag vrij als je op je verjaardag werkt, een leasefietsplan en een groot aanbod aan digitale trainingen die je vrij mag volgen. 

Heb jij interesse in het werken in een hotel? Bekijk dan onze actuele vacatures. Staat er niks bij voor jou? Stuur dan alsnog even een berichtje. Wij staan altijd open voor nieuw talent. En wie weet ben jij straks onderdeel van ons team. 

Hotel De Baak Seaside - frontoffice2

Welke richting past bij jou?

Inspiratie

Peren in zout bereid op de BBQ

In de keuken bij Hotel de Baak Seaside wordt gekookt met natuurlijke streekproducten. Aangezien wij bijna op het het strand van Noordwijk gevestigd zijn, is zout voor ons met recht een streekproduct...

Lees meer »
Komkommersalade met yoghurt-muntdressing de baak seaside

Recept: Komkommersalade met yoghurt-muntdressing

Frisse komkommersalade met yoghurt-muntdressing voor een zomerse avond.

Lees meer »

Recept: Gezonde icetea

Ondanks dat de zomer nog niet echt is doorgebroken, willen we toch alvast een gezond zomers recept met je delen. Lekker voor tijdens een training, vergadering of voor als je gewoon lekker thuis op...

Lees meer »
Gezonde pepernoten de Baak Seaside

Recept: Gezonde pepernoten

Op 5 december is het weer zover: Sinterklaas. En daarbij horen natuurlijk pepernoten. Pepernoten zijn erg lekker, maar bevatten helaas veel suikers. Daarom hierbij een recept voor gezonde...

Lees meer »