Ontdek de Baak Seaside

Leerhotel in Noordwijk aan Zee

Over ons

De Baak Seaside bindt en boeit. Mensen en organisaties. In ons leerhotel vind je een omgeving waar je meer uit jezelf en je medemens haalt. Hier is het fijn om te leren, te ontmoeten, te reflecteren, te vieren en te overnachten. Bovendien zorgen de openheid en weidsheid van het strand ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen vergeet en je volledig kunt focussen op je eigen leerontwikkeling.

Geschiedenis van ons leerhotel

Voor 1957 was het huidige de Baak Seaside het thuis van het statige Hotel Astrid. In september van dat jaar werd het aangekocht door het Centraal Sociaal Werkgevers Verbond (CSWV). Ze zochten een eigen conferentiehuis voor cursussen en conferenties waar ook ledenvergaderingen en de ontvangst van binnen- en buitenlandse gasten kon plaatsvinden.

Hotel Astrid werd destijds voor 2,2 miljoen gulden verbouwd naar een ontwerp van architect A.C. Gathier uit Oegstgeest. Er kwamen 4 conferentie- en vergaderzalen, 40 logeerkamers, een eetzaal voor 120 gasten, een ruime lounge, kantoorruimten, een recreatieruimte en een forse keuken.

Pas op 17 juni 1959 werd het officieel in gebruik genomen met de nieuwe naam ‘de Baak’. Het streekwoord voor (vuur)baken. Drie maanden later ging de eerste leergang voor commerciële functionarissen van start. De basis voor de leeromgeving van nu was gelegd.

Leerhotel De Baak Seaside
activiteiten-zee-de-baak-seaside

Ontwikkeling en ontplooiing

Het ontplooien en ontwikkelen van mens en organisatie krijgt bij ons alle ruimte. We hebben aandacht voor ieders pad en bewegen graag mee in de richting die voor jou het meest oplevert. Of het nu gaat om onze locatie, onze inrichting, onze faciliteiten, onze services, onze keuken en de partners met wie wij werken. Alles sluit daarop aan. Dat zie je, dat voel je, dat beleef je.

 

‘Key’ tot een betere wereld

Wij hebben de Golden Green Key ontvangen. Een internationaal keurmerk voor vooruitstrevende duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Organisaties die oog hebben voor hun omgeving en schade aan natuur en milieu proberen te voorkomen. Een Golden Green Key ontvang je alleen als je aan de hoogste standaardeisen voldoet. En dat doen wij met plezier.

Met ingang van 1 januari 2022 werken wij samen met Hotels for Trees en planten wij een boom wanneer een gast tijdens een meerdaagsverblijf er voor kiest om geen schoonmaak of handdoek verschoning te ontvangen.  

 

De Baak Seaside - Highres-39
De Baak Seaside - Highres-11

Gezond genieten in ons restaurant

Puur, eerlijk maar vooral heel lekker. Onze koks halen hun inspiratie uit de omgeving. Noordwijk aan Zee ademt gezondheid en daar dragen zij graag hun steentje aan bij. Bovendien hebben we een gezellige plek gecreëerd waar je optimaal geniet van de gerechten die we aan je serveren. Natuurlijk ben je ook altijd welkom voor een kop thee bij de open haard.

 

Werken bij de Baak Seaside

Het hospitality-team van de Baak Seaside bestaat uit verschillende talenten. Mensen met een gastvrij hart, die elke alles uit zichzelf halen om de leerbeleving van onze gasten optimaal te maken. Voel jij je thuis in zo’n team? En zie je al voor je hoe je na het werk zo het strand van Noordwijk aan Zee op loopt?

 

Vacatures De Baak Seaside Hotel aan zee

Welke richting past bij jou?

Inspiratie

Peren in zout bereid op de BBQ

In de keuken bij de Baak Seaside wordt gekookt met natuurlijke streekproducten. Aangezien wij bijna op het het strand van Noordwijk gevestigd zijn, is zout voor ons met recht een streekproduct te...

Lees meer »
Komkommersalade met yoghurt-muntdressing de baak seaside

Recept: Komkommersalade met yoghurt-muntdressing

Frisse komkommersalade met yoghurt-muntdressing voor een zomerse avond. 

Lees meer »

Recept: Gezonde icetea

Ondanks dat de zomer nog niet echt is doorgebroken, willen we toch alvast een gezond zomers recept met je delen. Lekker voor tijdens een training, vergadering of voor als je gewoon lekker thuis op...

Lees meer »
Gezonde pepernoten de Baak Seaside

Recept: Gezonde pepernoten

Op 5 december is het weer zover: Sinterklaas. En daarbij horen natuurlijk pepernoten. Pepernoten zijn erg lekker, maar bevatten helaas veel suikers. Daarom hierbij een recept voor gezonde...

Lees meer »