Recept: Gezonde icetea

Ondanks dat de zomer nog niet echt is doorgebroken, willen we toch alvast een gezond zomers recept met je delen. Lekker voor tijdens een training, vergadering of voor als je gewoon lekker thuis op de bank zit!

Chef-kok Ronald van den Berg deelt hierbij zijn recept voor zelfgemaakte, gezonde icetea.
 arrangementen-de-baak-seaside-3-660x440

Ingrediënten
2 liter water
3 zakjes groene thee
15 gram verse gember in plakken
1 limoen, 1 sinaasappel 1 citroen
3 takken mint
3 takken dragon

Breng 2 liter water met gember aan de kook. Als het kookt, kun je het water van het vuur halen. Voeg vervolgens de theezakjes, mint, dragon en de schillen van de limoen en sinaasappel eraan toe. Laat dit 1 uur trekken. Zeef daarna het water en voeg het sap van de limoen, sinaasappel en de citroen naar smaak toe.

Zo geniet je van een heerlijke dorstlesser voor de warme zomerdagen.

Vitale voeding staat centraal bij Landgoed de Horst. Energiek, duurzaam en vooral lekker! Dat zijn de speerpunten in de keuken van Hotel de Baak Seaside. Onze koks gebruiken duurzame, vaak biologische en veelal streekproducten in onze internationaal georiënteerde keuken. Binnen het vitaliteitsconcept serveren wij tijdens de lunch veel salades, groenten en vis. Pure chocolade, gedroogde vruchten en noten staan voor het grijpen in alle lounges; zo kunnen onze bezoekers hun suiker- en energieniveau op pijl houden en fit en energiek blijven.

Naast het feit dat goede voeding een belangrijke factor is voor optimaal presteren, is het ook belangrijk dat het lekker is. Hotel de Baak Seaside vindt dat voeding een beleving moet zijn. Onze keukens serveren smaakvolle, internationale gerechten, die aansluiten op de wensen van deze tijd. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, werken wij vooral met verse, biologische en fairtrade streekproducten