Zomer in Noordwijk aan zee. Wat is er allemaal te doen?

Het zonnetje schijnt weer volop! Tijd voor een vakantie of weekendje weg naar het strand en de zon. Uiteraard loop je vanuit ons hotel zo het strand op. Daarnaast zijn deze activiteiten wellicht een leuke aanvulling op uw verblijf.

Biënnale kunst
Dagelijks t/m 21 augustus in Noordwijk
Tijdens de eerste editie van Biënnale Noordwijk zijn twaalf deelnemende kunstenaars en een totaal van veertien werken te bewonderen in de Noordwijkse dorpskernen en in het landschap. De titel van de eerste Biënnale Noordwijk is 'Transities - kunst op geestrijke gronden.' De deelnemende kunstenaars bieden met hun werk een blik op de relatie tussen mens en natuur en ons vermogen tot aanpassen. Ze creëren op de route nieuwe vergezichten, bieden nieuwe mogelijkheden en perspectieven en moment van reflectie voor een toekomst in transitie.
www.biennalenoordwijk.nl


Ibiza festival
24 -25 juni en 29 – 30 juli van 12:00 – 19:00 aan de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk
Tijdens dit evenement zullen er ca. 175 stands met mode, tassen, sieraden, woonaccessoires en veel handgemaakte producten van Ibiza hun opwachting maken. Het wordt een totale beleving met een uitgebreid aanbod aan kleurrijke en veelal handgemaakte producten. 

Levende beelden festival
23 juli en 20 augustus van 13:00 – 17:00 aan de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk
Heeft u weleens zo’n levend standbeeld gezien? Of geprobeerd er zelf een te zijn? Moeilijk hoor om de hele tijd zo stil te blijven staan en je niet door de omgeving af te laten leiden. Een levend standbeeld is subtiel en verrassend tegelijk en staat voor humor, emotie en expressie. Op diverse locaties aan de kust treden diverse levende beelden op; op de Koningin Wilhelmina Boulevard en in de Hoofdstraat. Zij showen hun talent en vermaken het publiek met hun prachtige acts.

Cirque des Dunes
15 juli en 5 augustus vanaf 18:00 aan de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk
Ca. 12 spectaculaire acts zullen op zaterdagavond 15 juli en 5 augustus vanaf ca. 18.30 hun opwachting maken voor en rondom de duinen aan de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk aan Zee. Het programma biedt entertainment voor een groot publiek, voor zowel jong als oud. Van vuur-acts, diverse acts in de lucht tot een aantal hele bijzondere mobiele acts en nog veel meer. De artiesten pakken tijdens dit festival uit met techniek, kleding en attributen en maken daarmee hun optredens tot een waar spektakel. De “buiten-theater” professionals komen vanuit heel Europa naar Noordwijk aan Zee.

Flowerparade Rijnsburg
12 augustus rijdt de parade vanaf 13:00 door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Route en tijden
13 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bezichtigen aan de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk
De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag van augustus en is samengesteld uit praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto’s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema’s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Het is niet voor niets dat dit evenement een rijdend bloemen theater wordt genoemd.

Zomermarkt aan zee
Iedere woensdag in de maanden juli en augustus is er tussen 10:00 - 18:00 een gezellige braderie, midden in het centrum van Noordwijk aan Zee. De traditionele zomermarkt is inmiddels niet meer weg te denken. Met sfeervol ingerichte kramen en een ruime keuze aan kleding, sieraden, woonaccessoires etc. Er is genoeg lekkers te eten en te drinken zodat u ruim kunt genieten van de verschillende belevingen tijdens deze markten.

VAAR WEL – beeldende muziekvoorstelling
29 augustus tm 7 september2023 in Noordwijk
VAAR WEL. Een beeldende muziekvoorstelling aan het strand, op het duin en in het bos. Een nieuwe compositie en beeldende muziekproductie over de periode na een persoonlijk afscheid; een fantasie over wat er na een Vaarwel mogelijk zou kunnen zijn.
www.kunstklank.nl