Ontdek de leukste zomer activiteiten in de omgeving van Noordwijk

Een weekend of midweek in de buurt van de zee is ideaal voor een fantastische vakantie. Er is genoeg te doen voor mensen van alle leeftijden: van een reuzenrad tot een rondvaart. Ook zijn er verschillende restaurants en cafés in Noordwijk met heerlijke gerechten en dranken. Lees snel verder voor meer activiteiten!

 

Zin in een uitje met het hele gezin?

Dagelijks, tot en met september, staat er een reuzenrad op de boulevard van Noordwijk aan Zee. Het Reuzenrad is maar liefst 50 meter hoog en telt 36 gondels, een beter uitzicht is er niet. Een ander leuk activiteit is de Flower Parade Rijnsburg. Op zaterdag 10 augustus rijdt de Flower Parade Rijnsburg via Katwijk naar Noordwijk. De Flower Parade begint om 13.00 uur en eindigt om 20.00 uur in Noordwijk aan Zee. Op zondag 11 augustus staan de praalwagens de hele dag op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Leuk voor alle leeftijden!

Op 13 juli en 3 augustus is Cirque des Dunes op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Ca. 12 spectaculaire acts zullen op zaterdagavond 13 juli en 3 augustus vanaf ca. 19.00 hun opwachting maken rondom de duinen aan de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk aan Zee. Het programma biedt entertainment voor een groot publiek, voor zowel jong als oud. Van vuur-acts, diverse acts in de lucht tot een aantal hele bijzondere mobiele acts. De artiesten pakken tijdens dit festival uit met techniek, kleding en attributen en maken daarmee hun optredens tot een waar spektakel. De “buiten-theater” professionals komen vanuit heel Europa naar Noordwijk aan Zee.

 

Wilt u naast het strandbezoek er ook op uit? De volgende activiteiten staan in de zomer op de planning.

De toren van de Oude Jeroenskerk wordt dit jaar weer -voor het 14e seizoen- iedere zaterdag opengesteld voor bezoekers. Een flinke klim want de toren heeft 110 treden, is 40 meter hoog en de muren zijn 2 meter dik. Boven heeft u een prachtig uitzicht over Noordwijk, de omgeving en de Noordzee. Tijdens de beklimming vertelt een gids allerlei wetenswaardigheden over de geschiedenis van de kerk, het uurwerk en de klokken. Wilt u daarnaast de vuurtoren van Noordwijk aan Zee eens van binnen bekijken? Dat kan! De vuurtoren is open voor zelfstandig bezoek op zondagen van 11:00 tot 16:00 uur. Kom langs en geniet van de historie en het uitzicht. 

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Open Monumentendag 2024 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. In Noordwijk en in Leiden openen verschillende monumenten de deuren.

Elke zondag tot en met 1 september is er een zondagse toeristenmarkt op het Vuurtorenplein. U kunt hier terecht voor de laatste mode, mooiste accessoires en lekkerste snacks. Voor ieder wat wils. Liever naar Leiden? De Leidse Rederij verzorgt rondvaarten door de schilderachtige grachten en langs de groene singels. U vaart met een stijlvolle waterbus door de schilderachtige grachten en langs de groene singels van ‘Oudt Leyden’. Een ervaren schipper vertelt op een leuke wijze over de pracht en praal van het Leidse verleden. De Leidse Rederij voert in een klein uur langs vele fraaie bezienswaardigheden in de historische binnenstad.