Inspirerende leeromgeving door middel van kunst

Buiten bij de entree van het gebouw staan twee kunstbeelden. Deze beelden zijn van Joris August Verdonkschot en hebben als thema: de mens. Zoals Joris het zelf beschrijft: “Het lichaam in al zijn directheid drukt ons hier en nu, en op de diepkervende vraag wie we eigenlijk zijn.”

inspirerende-leeromgeving-de-baak-seaside-660x440

 

Vissi d’arte: Aanschouw de kunst
Aan de rechterkant heeft de vrouw zich volledig losgemaakt uit het blok. Aan de linkerkant is de meeste hoeveelheid blok blijven zitten. Ze is nog een deel van het blok, maar torst een overgebleven stuk steen op haar schouder. Hier wordt gerefereerd aan de Griekse kariatide (vrouwenfiguur als schoorzuil of pilaster). Om dat gewicht te dragen heeft ze een buik vol lucht en zet ze zich schrap in haar lichaam. De druk van de steen wordt in de spierspanning weerspiegeld en daardoor worden vormen in het lijf zichtbaar die anders verborgen blijven.

Encerrado: Opgesloten
Dit beeld is de pedant van het beeld Vissi d’arte. De rechterkant van de man is geheel bevrijd en draait licht uit het blok. De rechterarm is in actie omhoog geheven, het rechterbeen naar voren gezet.

Benieuwd of deze kunst jou inspireert? Kom dan eens langs op onze locatie! Om de locatie te leren kennen bieden we een vrijblijvende rondleiding met lunch aan. Of vraag vrijblijvend een offerte op maat aan voor jouw training, vergadering of bijeenkomst.