De Wunderkammerkast

Een wandkast vol verrassende kunstwerken waarvan je niet meteen kan plaatsen wat het voorstelt. Het trekt je aandacht. Stap uit het dagelijkse leven, laat alle gedachten los en raak geïnspireerd door kunstobjecten tijdens jouw bijeenkomst. Alle kunstwerken zijn ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het leerproces. Er zijn verschillende opdrachtkaarten in de kast zodat de kunst makkelijk te gebruiken is tijdens jouw bijeenkomst.

wunderkammerkast-kunst-660x440

 

Bijdrage leerproces
Hotel de Baak Seaside is altijd in ontwikkeling om voor jouw een ideale leeromgeving te ontwikkelen die positief bijdraagt aan een vergadering, training of bijeenkomst. Deze ontwikkeling gaat verder dan het aankleden van vergaderzalen met kunstwerken en gedichten. Tijdens het leerproces kan je de kunst gebruiken als inspiratie.

Waar komt het vandaan?
De Wunderkammerkast is ontstaan door een van de vroegste en beroemdste verzamelaars de Habsburgse Keizer Rudolph II (1552 – 1612). Hij wilde al het oude en het nieuwe weten organiseren door zowel een fysieke collectie aan te leggen met wetenschappelijke instrumenten en natuurlijke objecten, als ook door een kunstcollectie te verzamelen. Hij noemde het zijn kunst- en wunderkammers.

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)
Hotel de Baak Seaside werkt samen met de HKU voor alle kunstuitingen op de locatie. De Wunderkammerkast is tevens gemaakt en ingericht door de HKU.

De Wunderkammerkast met inspirerende kunst staat in Zaal 10. Lees hier meer over onze zalen of vergaderarrangementen.