Activiteiten in Noordwijk aan Zee

Een weekend of midweek in de buurt van de zee is ideaal voor een fantastische vakantie. Een schitterend uitzicht, een mooi strand, en altijd genoeg te doen voor mensen van alle leeftijden: van fietsroutes tot beachvolleybal en van bowlen met de familie tot golfen met een zakenpartner. Ook vind je in Noordwijk aan Zee verschillende restaurants en cafés waar je plaatselijke spijzen en dranken kunt proeven. Lees snel verder voor meer activiteiten in Noordwijk aan Zee!

Wat is er te doen in Noordwijk aan Zee?

Wil je een culturele ervaring opdoen? Dan kun je een bezoek brengen aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden of het Noordwijks Museum. Of wat dacht je van de Tulip Experience in Amsterdam?

Tulip Experience Amsterdam is een must-see voor iedereen die de Bollenstreek bezoekt. Je wordt meegenomen op een reis door de geschiedenis, kweekwijze en charme van de tulp. Vanuit het perspectief van een tulpenboer wordt het verhaal achter het Nederlandse embleem verteld. Let op: Tulip Experience Amsterdam duurt tot en met 22 mei 2022.

Bloemen en bloeiende planten zijn niet alleen buiten te zien, maar ook binnen bij Keukenhof. Tot en met 15 mei kun je een verscheidenheid aan prachtige bloemen en planten bekijken in het Willem-Alexander paviljoen. Vanaf het begin van het seizoen vormen 500 soorten tulpen in volle bloei de basis van de tentoonstellingen. Het seizoen wordt afgesloten met een spectaculaire lelietentoonstelling. Maak je klaar om mooie foto’s te maken bij het vroege licht of bij zonsondergang! Wil je Keukenhof in alle rust beleven? Dan raden we je aan Keukenhof door de week te bezoeken.

Alle bloeiende bollenvelden in de omgeving worden getoond op een interactieve Google Maps kaart. Erg leuk voor een fietstocht of wanneer je met de auto eropuit gaat. Nog leuker: het is gratis te bezoeken.



Zin in een musical of een ander uitje met het gezin?

Dagelijks, tot en met augustus, speelt Soldaat van Oranje in Katwijk. De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, een van de meest bekende Nederlandse verzetsstrijders. Van 28 juni t/m 2 juli heeft het lokale kunstinitiatief Kunstklank weer een aantrekkelijke familievoorstelling in de buitenlucht. 

Leren hoe ruimtemissies gepland, ontwikkeld en getest worden doe je bij Space Expo. Er zijn echte ruimtevoorwerpen te zien, een replica op schaal van de ExoMars rover en nog veel meer!

In Noordwijk ligt De Muze; een multifunctioneel theater aan zee. Het theater heeft een panoramisch uitzicht op de zee en ligt op loopafstand van het strand.
Nog een leuk uitstapje: Nationaal Park Hollandse Duinen, dat in de Noordzijderpolder ligt aan de binnenduinrand ten noorden van Noordwijkerhout. In het gebied lopen los herten rond, je gaat ze zeker zien! Met de oprichting van dit Nationaal Park is de natuur nog beter beschermd en geconserveerd.

 

Sportieve activiteiten in Noordwijk aan Zee

Zin om te mountainbiken in Noordwijk? Hollandse Duin is de place-to-be. De speciaal uitgestippelde route geeft spectaculaire uitzichten vanaf de hoge duintoppen: op de bollenvelden achter de duinen, op de nederzettingen, en natuurlijk op het strand en de Noordzee, waarvan de golven kilometers ver te horen zijn.

Fiets en wandelroutes, daar vind je er genoeg van in Noordwijk. Pak je de fiets, of trek je je wandelschoenen aan? Een mooie omgeving gegarandeerd!
Nóg meer genieten van dat vakantiegevoel? Je bent voor even op vakantie als je Azzurro Wellness bezoekt. Azzurro Wellness is een ontmoetingsplaats waar plezier hebben terwijl je beweegt voorop staat, en waar je je altijd op je gemak zult voelen, zelfs als je een solosporter bent. Sauna's en bubbelbaden zijn er bij Azzurro om heerlijk in te ontspannen.

Jump in Noordwijk is een 1.000 m2 overdekt funpark met een verscheidenheid aan attracties. Een maincourt, tuimelbaan, grote airbag, high performance trampolines, wallriders, racesimulators, en een bouncetrack behoren tot de attracties van het park. Meer zin in een avondje te bowlen? Dat kan bij All American Bowling in Noordwijkerhout. Een uitje voor het hele gezin: De Rolly Golf. Sla je slag op de midgetgolfbaan, spring op de trampolines, of race in de minicars over de baan. Ook aan (groot-)ouders is gedacht. Zij kunnen heerlijk ontspannen in het comfortabele clubhuis.
Zwembad Aquamar in Katwijk is het adres voor zwemsport en ontspanning.

 

Noordwijk aan Zee heeft genoeg te bieden, voor jong en oud

Jaarlijks komen er talloze mensen uit heel Nederland om te genieten van wat Noordwijk te bieden heeft. Bij een bekende badplaats als Noordwijk hoort natuurlijk een hotel dat perfect aansluit bij die omgeving. Bij Hotel de Baak Seaside kun je genieten van verschillende seizoensarrangementen. Hierin inbegrepen zijn de logies, het ontbijt, de welkomstdrankjes, borrelplanken, (elektrische) fietsen en zelfs picknickmanden voor onderweg. Kom langs in Noordwijk aan Zee voor een midweek, een weekendje weg of een langere vakantie!