• Maatschappelijk verantwoord ondernemen

    Ons duurzame DNA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn verweven in onze dagelijkse werkzaamheden en dienstverlening. De Baak Seaside voldoet aan meer dan de basisvereisten en is op dit gebied voorloper in de branche. Bij de Baak Seaside, maar ook daarbuiten, maken wij ons sterk voor de kwaliteit van ondernemen en de positieve langetermijneffecten hiervan op de mens, het milieu en de samenleving. Wij geven graag het goede voorbeeld!

 

Leerbedrijf

Duurzaam werken

De Baak Seaside is een leerbedrijf. Op de Baak Seaside, maar ook daarbuiten, maken wij ons sterk voor de kwaliteit van ondernemen en de positieve langetermijneffecten hiervan op de mens, het milieu en de samenleving. We laten graag aan de volgende generaties zien wat we hier doen.

Jaarlijks zijn er zo'n 20 leerlingen en stagiaires werkzaam op de Baak Seaside. Zij worden intensief begeleid door onze leermeesters op verschillende afdelingen. Ook stellen wij werkplekken beschikbaar voor mensen met een beperking en Wajong’ers. Door te fungeren als ervaringstraject voor langdurig werklozen, vegroten wij hun kans om daarna weer een plek te vinden op de arbeidsmarkt.

Voedingsmiddelen

Duurzaam & biologisch

Wij streven naar een gebruik van 100% duurzame inkoop (biologisch/MVO/fairtrade) van onze Food & Beverage producten. Het huidige percentage ligt op 86%.

Golden Green Key

Ook zijn wij hartstikke trots op onze Golden Green Key. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk toont aan dat de deelnemers er alles aan doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Als Gold Member voldoen wij aan de hoogste standaardeisen.

 

Onze bijdrage aan de maatschappij

De Baak Seaside en de medewerkers leveren een actieve bijdrage aan maatschappelijke lokale initiatieven rondom leren. Ook organiseren wij in samenwerking met partners en andere organisaties Kinderfestivals voor langdurig zieke kinderen, kinderen met autisme en kinderen van vluchtelingen. We nodigen dan ook altijd kinderen uit de buurt uit. Onze medewerkers ervaren hun bijdrage aan dit soort events als buitengewoon inspirerend en leerzaam.

 

Leveranciers keuze

Bij de keuze van leveranciers kiezen we bewust voor leveranciers met een duurzaam product en bereid onder de juiste omstandigheden. Ook kiezen we zoveel mogelijk voor leveranciers uit de directe omgeving om zo de CO2-uitstoot te beperken.

 

  • 100% FSC. Daar waar mogelijk wordt gerecycled papier gebruikt.
  • De Baak Seaside gebruikt 100% groene energie (gas en stroom) van Eneco.