Over ons

Een stimulerende omgeving

De Baak Seaside bindt en boeit. Mensen en organisaties. Een omgeving waar je meer uit jezelf en je medemens haalt. Waar het fijn is om te leren, te ontmoeten, te reflecteren, te vieren en te overnachten. Waar mensen zich graag laten verrassen en verwonderen. Waar de openheid en weidsheid van het strand ervoor zorgt dat je je dagelijkse beslommeringen vergeet en je volledig kunt focussen op je eigen leerontwikkeling.

alle-zorg-uit-handen

Ontwikkeling en ontplooiing

Het ontplooien en ontwikkelen van mens en organisatie krijgt bij ons alle ruimte. Of het nu gaat om onze locatie, onze inrichting, onze faciliteiten, onze services, onze keuken en de partners met wie wij werken. Alles sluit daarop aan. Dat zie je, dat voel je, dat beleef je.

Bekijk ons aanbod
kunst-poezie

Meer dan alleen decoratie

Voor ons is kunst en poëzie meer dan een stuk decoratie. Het is een belangrijke bron van inspiratie en het prikkelt onze fantasie. Met regelmaat selecteert onze kunstcurator een wisselende collectie van beeldende kunst tot proza en poëzie.

Een rijke historie

Voor 1957 was het huidige de Baak Seaside het thuis van het statige Hotel Astrid. In september van dat jaar werd het aangekocht door het Centraal Sociaal Werkgevers Verbond (CSWV). Ze zochten een eigen conferentiehuis voor cursussen en conferenties waar ook ledenvergaderingen en de ontvangst van binnen- en buitenlandse gasten kon plaatsvinden.

Hotel Astrid werd destijds voor 2,2 miljoen gulden verbouwd naar een ontwerp van architect A.C. Gathier uit Oegstgeest. Er kwamen 4 conferentie- en vergaderzalen, 40 logeerkamers, een eetzaal voor 120 gasten, een ruime lounge, kantoorruimten, een recreatieruimte en een forse keuken.

Pas op 17 juni 1959 werd het officieel in gebruik genomen met de nieuwe naam ‘de Baak’. Het streekwoord voor (vuur)baken. Drie maanden later ging de eerste leergang voor commerciële functionarissen van start. De basis voor de leeromgeving van nu was gelegd.

arrangementen

Duurzaam & biologisch

Wij streven naar een 100% duurzame inkoop. Zo kijken wij met zorg waar onze producten vandaan komen en wie onze leveranciers zijn. Of ze biologisch, MVO en fair trade zijn. Op dit moment is 86% van de producten die wij gebruiken van een duurzame afkomst.

algemene-voorwaarden-de-baak-seaside

Onze ‘Key’ tot een betere wereld

Wij hebben de Golden Green Key ontvangen. Een internationaal keurmerk voor vooruitstrevende duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Organisaties die oog hebben voor hun omgeving en schade aan natuur en milieu proberen te voorkomen. Een Golden Green Key ontvang je alleen als je aan de hoogste standaardeisen voldoet. En dat doen wij met plezier.