Inspirerende kunst bij de Baak Seaside

Inspirerende kunst bij de Baak Seaside

donderdag 27 september 2018

De Baak Seaside is altijd in beweging om voor onze gasten een omgeving te creëren waarin men optimaal kan leren, vergaderen en trainen. Om deze omgeving te creëren spelen cultuur, kunst & poëzie een grote rol.

Het creëren van deze omgeving doen wij niet alleen zelf, hiervoor werken wij samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Het proces gaat dieper dan alleen het aankleden van onze locatie met kunstwerken en verschillende gedichten. Het dient iets bij te dragen aan het lerende proces en het hoort te inspireren.

Carolien Oostveen is vanuit het lectoraat van de HKU aan het onderzoeken welke invloed omgevingsfactoren hebben op leren en ontmoeten. En welke rol kunst hierin speelt. Om dit te onderzoeken wordt er veel geëxperimenteerd met cultuur, kunst & poëzie bij de Baak Seaside. ‘Je leert het meeste door het gewoon simpelweg te proberen. Door gasten bij de Baak Seaside te betrekken in dit proces kom je erachter wat wel en wat niet werkt’, aldus Carolien.

Kunst is bij de Baak Seaside ter inspiratie, om aan het denken te zetten en te reflecteren.. Carolien vertelt: ‘Wij willen de kunstenaars een podium geven en de verbinding maken met de gasten, zodat men de kunst gaat beleven’.

Benieuwd naar onze inspirerende kunst en wisselde expositie? Kom langs bij de Baak Seaside in Noordwijk!