"Verhalen" van Chantal Spit bij de Baak Seaside

"Verhalen" van Chantal Spit bij de Baak Seaside

maandag 29 oktober 2018

Bij de Baak Seaside kom je de komende maanden extra veel bekende en minder bekende gezichten tegen. Chantal Spit exposeert namelijk haar “verhalen”, een serie portretten.

Sinds Chantal Spit met schilderen begon, hebben mensen een centrale rol gespeeld in haar werken. Haar bronmateriaal bestaat uit zowel haar eigen foto’s als foto’s die ze vindt in tijdschriften, fotoalbums en het internet.

In 2017 is Chantal meer gaan tekenen en schilderen op papier in plaats van canvas. Ze wilde zichzelf verrassen, uit haar routine stappen en besloot zich te focussen op experiment door niet alleen op papier maar ook met materialen te werken waar ze normaal gesproken niet mee werkt: houtskool, ecoline en acrylverf. Tijdens dat werkproces liet ze zich leiden door wat de dag haar bracht: gebeurtenissen en zintuiglijke sensaties die haar zoektocht naar inspiratie initieerden. Van daaruit zette ze haar onderzoek voort naar de personen die bij die gebeurtenissen en fascinaties hoorden. Ze ging over ze lezen, probeerde zich een voorstelling te maken van wie ze waren, dook in andere tijden en besloot hun gezichten schilderen.

Daar is een serie portretten uit ontstaan. Portretten die een innerlijke wereld blootleggen waar een toeschouwer zich aan kan spiegelen. Voor deze expositie heeft Chantal Spit een selectie gemaakt uit deze serie portretten.

Meer informatie over de getoonde werken is te vinden op de website van Chantal Spit of bij de receptie. Haar werk is nog tot en met januari 2019 te zien in de lounge en patio van de Baak Seaside. Kom je kunst kijken? Je bent altijd welkom.