Kunstexpositie Sophie Vermeulen

Kunstexpositie Sophie Vermeulen

vrijdag 20 april 2018

Sinds half april worden de kunstwerken van Sophie Vermeulen tentoongesteld bij de Baak Seaside. Sophie Vermeulen is een beeldend kunstenaar en fotograaf die altijd op zoek is naar bizarre in situaties en afbeeldingen. Ze speelt graag met de wereld om haar heen. In haar werk combineert ze portret, stilleven en uitvoering. Er zijn drie verschillende series te bezichtigen door de locatie heen. Tijdens het fotografen probeert Sophie haar modellen te zien als objecten om zo afstand te creëren tot de persoon.

Portretten
Voor de serie ‘Portretten’ fotografeerde Sophie mensen die op een of andere manier met haar verbonden waren. Sophie vertelt hierover: ‘Hiervoor draaide ik mijn modellen binnenstebuiten om hun persoonlijk te benadrukken’.

Acro
Benieuwd wat er gebeurt als je een feest organiseert met en paar geweldige acrobaten? En dan ook nog in een kerk waar het 5 graden Celsius was. Dit was de setting van de serie van ‘Acro’ en heeft indrukwekkende foto’s opgeleverd.

Donnerwetter
Tijdens een concert van de Nederlandse band Donnerwetter heeft Sophie live op het podium een kunstwerk gemaakt. Live Action Painting! Het model is gebruikt als levend doek door het gebruik van bodypainting. Tijdens de uitvoering van dit spektakel zijn er foto’s gemaakt en deze kun je nu bekijken bij de Baak Seaside. Het model was Richard Kofi en de uitvoering vond plaats in pop zaal Luxor Live in Arnhem.

Bekijk hier de website van Sophie Vermeulen.

Ben je in de buurt of heb je een bijeenkomst bij de Baak Seaside? Neem dan even de tijd om de kunstfoto’s te bekijken.