• Kunst & Poëzie

    Prikkelende kunst

Inspiratie

Kunst wordt bij de Baak Seaside ingezet als bron van inspiratie. Op onze locatie vindt u diverse kunstuitingen, samengesteld door curator Jan van der Veer en door de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Van beeldende kunst tot aan proza en poëzie. Dit alles is veel meer dan alleen decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie.

Leeromgeving

Wisselende exposities

Kunst en cultuur beïnvloeden de manier waarop wij naar de werkelijkheid kijken. De wisselende exposities en kunstuitingen op onze locaties zijn een voortdurende bron van inspiratie. Het ervaren van de omgeving door onder andere het lezen van gedichten biedt nieuwe inzichten en andere ideeën.

Lees meer over kunst in onze nieuwsberichten

Wunderkammerkast

Een wandkast vol met verrassende kunstwerken waarvan je niet meteen kan plaatsen wat het voorstelt. Het trekt je aandacht. Stap uit het dagelijkse leven, laat alle gedachten los en raak geïnspireerd door kunstobjecten tijdens jouw bijeenkomst. De Wunderkammerkast is gecreëerd door de Hogeschool van der Kunsten Utrecht (HKU). Alle kunstwerken zijn ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het leerproces. Er zijn verschillende opdrachtkaarten in de kast zodat de kunst makkelijk te gebruiken is tijdens jouw bijeenkomst. De Wunderkammerkast staat in leerruimte 10.

Bekijk de zalen van de Baak Seaside

Kom een keer langs voor een rondleiding en ervaar de kunst en cultuur.